Uploaded image for project: 'SonarQube'
  1. SonarQube
  2. SONAR-14800

"Deactivate" not correct for rules that are already deactivated

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Major
    • Resolution: Duplicate
    • Affects Version/s: None
    • Fix Version/s: None
    • Component/s: UX/UI
    • Edition:
      Community
    • Production Notes:
      None

      Description

      In SonarQube 8.7, take the example of the "Sonar way " Java quality profile. I clicked on one of the inactive rules, which brings me to a list that filters those rules. When I hover over the “Deactivate” button for an inactive rule, the tooltip appears saying the rules can’t be deactivated, which makes some sense but those rules were already inactive, so it's not clear.

      Two suggestions:

      1. Inactive rules should have their button disabled with the text “Activate”, not “Deactivate”.
      2. The tooltip for inactive rules should say “Rules in built-in Quality Profiles can’t be activated.”, not “…deactivated.”.

       

        Attachments

          Issue Links

            Activity

              People

              Assignee:
              Unassigned Unassigned
              Reporter:
              yuki.xiao Yuki Xiao (Inactive)
              Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              4 Start watching this issue

                Dates

                Created:
                Updated:
                Resolved: